Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
16.07.2011 08:10 - Последните дни от историята на човечеството според Божието слово (1 част)
Автор: blagovestie Категория: Други   
Прочетен: 2016 Коментари: 11 Гласове:
8

Последна промяна: 16.07.2011 18:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



         Едва ли има нормален и жив човек, който да не се интересува от това как и накъде отива светът ни, а с това и живота, който живеем. Какво е бъдещето? Какво предстои?

Аз не правя изключение. Интересувам се и се опитвам да прозра в бъдещето, но има толкова много неясни неща; толкова много задкулисни машинации и безброй детайли, които не знам, не разбирам и  за които няма как да се сетя. Защото съм зависима от информацията, а тя може да бъде много манипулирана...

Гледам си аз едни филми, възроди се интересът ми към една тема – световната конспирация. Сблъсквам се с факти какво правят и какво се случва по света – все неща, които обаче не само, че не ми носят мир и удовлетворение, а ме карат да се чувствам зле и колкото повече воали от факти за случващото се повдигам; и колкото повече задълбавам и мисля по въпроса, толкова повече се обърквам, защото стигам до състояние на безизходица да променя нещата. До голяма степен те са извън властта ми дори в личен аспект.

И тази сутрин си казах: “Бе я да потърся точно какво ни казва за всичко това Бог”. И взех, че намерих :)

Ще си съхранявам тези “открития” тук, пък дано бъдат полезни и за някой от вас!

Характеристики на последните дни, подготовката преди да настъпи завършека на тази система – светът, във вида, в който го познаваме, в който живеем. Според Словото сривът започва с

-         Нарастване броя на лъжеучителите и компромисите с религията вътре в Църквата

Нарастване броя на лъжеучителите:  свидетели сме на непрестанната поява на нови секти и учения; Възраждане на стари митове и вярвания, привличащи все повече последователи; Поклонение на идоли и отклоняване на вниманието от Бог по всевъзможни начини, включително мода, музика, различни поглъщащи ни интереси; виртуалът не прави изключение, даже го намирам за изключително опасен от личен опит; Тотални изкривявания на тълкуването на Библията и волята на Господ, така че и искрено вярващи хора биват заблуждавани, обърквани и подхлъзвани по широкия път, докато си повтарят и са убедени, че следват Христос; Научни открития, хулещи Бог като нещо измислено и несъществуващо, защото не се побира в рамките на човекът, желаещ да приложи и към Него желанието за доказателственост на чисто физическо равнище; едно същество, ограничено от петте си доказано несъвършени и субективни сетива, свеждащо всичко до принципа, че вярва само на  "Око да види, ръка да пипне"...; Идолопоклонство под най-различни форми – материални блага, личности, идеи, модни, музикални и други течения, компютърни игри, порнография, забавления от най-различно естество, напълно противоречащи на Божия модел за начин на живот на човека; Появата на нови личности и теории, отклоняващи все повече хора от Бог с най-различни идеи, представи и учения, в някои от които дори има християнство, което е най-опасния начин духовно гладния човек да бъде подлъган и отклонен, заблуждавайки се, че по този начин върви именно в правилната посока и следва Христос, докато всъщност е възможно най-далече от Него;

Нарастване на компромисите с религията вътре в Църквата: Допускане на примеси от други вярвания и учения, на същински ереси, настаняващи се удобно и трайно вътре в самата христова църква; Въвеждане на практики, нямащи нищо общо с Библията, която в крайна сметка си остава единственото мерило за Божиите изисквания към нас;  Деноминационни разделения и разкол, които стесняват и възпират не само общението и това да сме единни, но и отблъскват много все още неориентирани, търсещи Бога хора, които се объркват и разочароват. Които не просто се отказват от конкретната църква, като сграда и общност, а от самият Бог; Вътрешни борби и разцепления, гонене на лични интереси; Игрички на йерархично ниво, които също отдалечават от Христос и от служението;

Препратки по темата: Мат. 24:4–5, 10–11, 24; Лука 18:8; 2Сол. 2:3; 1Тим. 4:1; 2Тим. 3:1, 13; 4:3-4; 2Петр. 2:1-3; 3:3-4

Мат. 24:4–5, 10–11, 24
 
4 Исус им отговори: Пазете се да не ви заблуди някой; 5 защото мнозина ще дойдат в Мое име, като кажат: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина. 10 И тогава мнозина ще се съблазнят и един друг ще се предадат, и един друг ще се намразят. 11 И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина. 24 защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така че да заблудят, ако е възможно, и избраните.

Лука 18:8
8 Казвам ви, че ще им отдаде правото скоро. Обаче, когато дойде Човешкият Син, ще намери ли вяра на земята?

2Сол. 2:3
3 Никой да не ви измами по никакъв начин; защото това (краят, моя бел.) няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта,

1Тим. 4:1
1 А Духът изрично казва, че във времена, които идат, някои ще отстъпят от вярата и ще слушат измамни духове и бесовски учения  13 Докато дойда, внимавай в прочитането, в увещаването и в поучаването.

2Тим. 3:1, 13
1 А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена. 13 А нечестиви човеци и измамници ще се влошават повече и повече, като мамят и бъдат мамени.

2Тим. 4:3-4
1 А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена. 2 Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви, 3 без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържани, свирепи, неприятели на доброто, 4 предатели, буйни, надути, повече обзети от сладострастие, отколкото от страст към Бога,

2Петр. 2:1-3

1 Но е имало и лъжливи пророци между народа, както и между вас ще има лъжливи учители, които ще въведат тайно гибелни ереси, като се отричат даже от Господаря, Който ги е купил, и ще навлекат на себе си бърза погибел. 2 И мнозина ще последват техните похотливи дела, поради които човеци пътят на истината ще се похули. 3 От користолюбие те ще ви мамят с престорени думи; но тяхната присъда, отдавна е приготвена, не се забавя и тяхната погибел не дреме.

2Петр. 3:3-4
3 Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат присмиватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват: 4 Где е обещаното Му пришествие? Защото откакто са се поминали бащите ни, всичко си стои така, както от началото на създанието.

Не забравям, че е по-лесно да критикуваш, отколкото да решаваш проблемите, така че се опитвам да не съдя, а просто да маркирам, да “обясня” нещата въз основа на Божието слово, съпоставяйки го с много съвсем реални примери към момента. В крайна сметка, макар че звучи страшно и мрачно, истината е, че всичко е в Божия контрол, а Бог знае кое е най-доброто за нас. Освен това Той е всевластен да обърне и най-голямото зло в добро. Бог е всемогъщ!
Човечеството следва своя път още от Адам и Ева и всичко, което бива допуснато, ни води към това Бог да изпълни планът си - за всеки от нас и за цялото човечество, според нашите действия на покоряване или на непокорство. И нищо няма и не може да попречи на това.

Нека извлеченото послужи за осъзнаване на вярващите относно действителността, в която се намираме – видима и невидима, във всеки един момент; Да сме наясно и насърчени, че нещата не се случват просто така, хаотично, случайно и “нелогично” за Бог; Че нещата стават точно както е предвидено и трябва да се случат, въпреки привидния хаос; Да сме мотивирани да следваме Христос при всякакви обстоятелства, защото предварително е ясно, че и този път Той ще е победителят.

Целта на малкото ми “проучване” не е да плаша, а точно обратното – да се обнадеждим. Последните дни започнах да търся отговори и информация по теми, които ме карат да се гневя и да усещам как светът се разтърсва опасно, като играчка в ръцете на жестоко дете от действията на куп откачени учени и самозабравили се политици и организации, дърпащи конците на чисто земни, създадени от тях системи, от които обаче всеки от нас зависи: икономика, здраве, храна, войни, дори “природни” бедствия и климат. От вчера не мога да се отърва от въпроса “Ама къде ще отидат и самите те като замърсят или унищожат света?”. Чудя се нямат ли достатъчно власт и пари и сега? Каква е крайната цел, след като контролират и нагласят и в момента всичко според своя користолюбив и жесток план ?

Добрата вест е, че Бог е в контрол! Във всеки един момент. При всяко едно безумно решение на някой самозабравил се човек, организация, нация, режим. При всяко подхлъзване в тези мъгливи времена, Той не пропуска нищо и единствената ни цел трябва да е да сме близо до Него, да изпълняваме волята Му, за да ни държи в ръката Си. Кой може да ни вземе от Божията ръка? Никой.

Ако е рекъл Бог да завърша цялата тема, би трябвало да я маркирам в 83 части (толкова са отделните теми, систематизирани от Словото), като ще се опитам да не са дълги и отегчителни, както и да не добавям много от себе си. Всеки от заинтересуваните може да доразучи темите от самата Библия и да потърси информация, отговори и лично прозрение директно от нея.

Бъдете благословени в името на Христос, Приятели!


Схемата, която ще следвам е съставена изцяло и подробно от Словото, е взета от Библия Пълноценен живот в Святия Дух, издание на Българско Библейско дружество, 2002 г.
Bulgarian Full Life Study Bible ISBN 0-7361-0361-9)




Гласувай:
8



1. dmv - Благовестие,
16.07.2011 09:35
склонна ли си на теологична дискусия или не,за да знам дали да пиша,инак само ше хабя мастило;)))

цитирай
2. blagovestie - Нарече го дискусия, а не спор.
16.07.2011 10:43
Хареса ми и съм склонна ;))

Хубав и успешен ден, Dmv! :)
цитирай
3. dmv - blagovestie,
16.07.2011 10:56
добре,очаквай скоро:)
Хубав ден и на теб!
цитирай
4. blagovestie - С удоволствие
16.07.2011 11:04
а през това време ще се "настървявам", допроследявайки си темата ;)))
цитирай
5. blagovestie - Привет, Никстън!
16.07.2011 13:09
Молитвата е начинът ни за общуване с Бог. Всеки християнин го знае. На теория е особено ясно. Знаеш ли, че съм сигурна на 100%, че ако всички християни в България се молехме редовно и искрено за страната и народа си, тази нация щеше да е една от най-процъфтяващите в света? :)) Да не говорим за личния ни просперитет, сили и умения, за способността да сме щастливи, за успешността на семействата ни, за всичко.

Прав си. Трябва да се молим, да благодарим. Да благославяме храната и водата си (дори на структурно ниво така ги променяме и стават полезни и градивни - съвсем научно доказано!). Да благославяме децата си. Близките си. Дори действията си преди да ги направим и след като сме свършили работа.

Имаме пълната власт да привличаме всички хубави неща, за които копнеем.
Имаме подаръкът да сме в Божието присъствие непрекъснато. Как? Много лесно - с молитва. Да общуваме с Твореца. И какво правим в крайна сметка? Просто ни... мързи.
Обаче не ни мързи да гледаме телевизия, да седнем на компютъра, да готвим нескончаеми трапези, да пием, пушим, играем и дърдорим. Но да благодарим, да се помолим - абе, след малко, после, утре, след като стане еди какво си...

Приемам подходът ти :)) Честно казано не харесвам думата медитация - твърде много бие на източни религии и философии, неща, които съзнателно избягвам; ще пропусна и пантеистичния момент. Но обичам да се наслаждавам на природата като Божие творение, да се потапям в нея и да се насищам с красотата й.
И - да се молим! За всяко нещо. Всички. Това е желанието и на Бог - да има взаимодействие, взаимоотношения помежду ни :))

Благодаря ти за насоката, Никстън!
цитирай
6. chalgaria - молитвата ти е грешен начин за общуване
17.07.2011 01:02
как бог ще желае да му се моли някой. че защо. не е ли това суета? някой от някого да е зависим, чрез молба към погорния да постигнем своето, като му се мазним. ми някой неща не са истина и това е.
цитирай
7. blagovestie - chalgaria,
17.07.2011 18:43
ако си мислиш, че щом тропнеш с крак и нещата ще са точно както казваш... имам една тайна за теб - това не работи дори при децата :)))

За молитвата може да се говори много. С доказателства. С реални примери за случващи се чудеса. Просто трябва да си потърсиш и четеш за хора, които я прилагат в живота си.

Смесил си молитвата, отправена към Бог, молитвата като общение, с това да се молиш на човек за услуга. Влязъл си в калъп, имаш сериозни предразсъдъци, които ти пречат като наочници и дори и да си направя труда да ти обяснявам подробно, малко вероятно е да схванеш темата в пълнотата й, затова ще се въздържа, тъй като тонът ти определено ме демотивира...
цитирай
8. chalgaria - не ти слушай
17.07.2011 19:34
не ти слушай, или по скоро чети. християнство няма. щеше да има ако бяхме приели Месия за цар. но не би. от там нататък всичко е суета. ако бяхма какво щеше да е. да можех да върна времето назад... Религията християнство е измислена на първия вселенски събор. но ти си заквасена църковна жена. и за истината при тебе е късно. Че как бог един ще погуби един ще съживи бе жено? теб да те съживи мен ще изхвърли. истината е раждане-земя-смърт. това е истината. останалото е суета както е писал еклисиаст(грешка) най малкият сред израйлтяните.
цитирай
9. blagovestie - чалгария,
17.07.2011 20:07
нали не смяташ, че ще разколебаеш вярата ми с някакви свои твърдения :))

Ако за теб християнството е нещо, което пише в книгите по история, аз се старая да ми е начин на живот. Аз приемам Христос и сега като цар над живота ми :) "Религията християнство" същества полу официално и недвусмислено поне от кръщението на Исус в река Йордан, а "неофициално" още от Битие, чалгария. От изгонването на Адам и Ева от Едемската градина е обещанието, разбираш ли? А ако ме питаш, когато в името на Христос започват да умират доброволно вярващите в Него - става изключително официална, не намираш ли?

За истината никога не е късно, човече. Аз се бях отдалечила за дълъг период, но... както и да е. Бог има своите начини за всичко :)) И не съм църковна жена. За мое съжаление.

Ако вярваш в тази "истина" - раждане - земя - смърт, моля те, би ли ми казал какъв е смисълът на живота ти? Винаги ми е било интересно как атеистите нямат отговор или се опитват да пробутат това с продължението на гените. Ами кому е нужно то, ако всичко е напразно и безсмислено. Те някои вече спокойно си играят с гените, така че...

Къде го видя това в Йеремия, посочи ми, моля! Нима искаш да кажеш, че един от Божиите пророци твърди, че няма Бог? Вярно, посланието му е сурово, живеят в трудни за юдейския народ времена. А като го четеш (Йеремия), ако го правиш, не те ли стряска собственото ти непокорство и отстъпничество? За какъв нов завет мислиш, че говори той, за да спре наказанието над Юдея?

Ако това - вярата в Христос, е суета, то дай Боже да съм доста и все по-суетна, чалгария ;)

ПП: Искаш ли да подреждаш мислите си по-обстойно и спокойно. Подозирам, че се афектираш и че текат бързо, но се разпиляваш в стремежът да кажеш повече, което обаче пречи на дискусията, стига тя да е цел. Щом ще си опонираме, нека е последователно и смислено :)
цитирай
10. chalgaria - Ф
17.07.2011 22:13
И къде казах писах, че няма бог. Пиша, че религия не съществува. И христос има. Само че не е христос а е йешуа месиа. И той е помазан за цар. Но не бе приет от никой. Никоя религия не идва от бог. И не вярвам в първородния грях. Пише за него обаче, че потомството на жената и на змията ще враждуват. Не пише че йешуа ще погуби змията. А пише че човек ще тъпче змията. Ти йешуа за човек ли ще го приравниш? Ти вече си се вплела в смъртта наречена спазване на закони. За жалост не можеш да излезеш от нея. А и аз няма да ти помогна, защото се изисква прекалено много труд да излезеш от смъртта. Aufwiedersehen
цитирай
11. blagovestie - Чалгария,
18.07.2011 14:54
той и Сатана е бог за някои. Тук говорим за Христос, за Светата Троица.
Другото ти е толкова объркано и противоречиво, че няма някой, който да ти отговори разумно.

Пише си много точно, че Христос ще смаже главата на Сатана - според теб живо същество остава ли живо, ако главата му бъде смазана, дори в най-символичния смисъл?

Довиждане и на теб. Но междувременно спри да мислиш, че знаеш всичко, за да можеш да излезеш от собствената си рамка. Мисля, че те задушава. Говориш с клишета, нападателно, надменно. Не е полезно най-вече за теб самият. Ако искаш диалог - ок, няма проблем, ама ако знаеш всичко - няма как да чуеш каквото и да е, изречено от друг. Знам, че това ти звучи познато, точно това имах предвид и преди...

И едно уточнение на твоето налудничаво твърдение: "И Христос има. Само че не е Христос а е Йешуа месиа. И Той е помазан за цар. Но не бе приет от никой." - и тогава Христос бе приет, при това не от един човек :)) И открай време си е така, Чалгария. Хората като теб Го отхвърлят, хората като мен - Го приемат. Разбираш ли... Отклонявала съм се, отдалечавала съм се, вършила съм човешките си тъпотии. Но винаги съм Го приемала и не_отричала.

Светъл ден! :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: blagovestie
Категория: Поезия
Прочетен: 2887659
Постинги: 1061
Коментари: 8676
Гласове: 21459
Блогрол
1. ПРАВОСЛАВЕН ИНТЕРНЕТ КУРС /ПИК/
2. Мултилинеарна Библия с множество преводи, възможност за добавяне на бележки и куп благинки
3. Християнски ресурси (на руски)
4. Речник на Стронг - цялото Писание (на руски)
5. Филмът, променящ гледната точка на "180 градуса"
6. kolibka.com - филмите, които ме ориентират и образоват
7. Още за изучаване на Словото
8. От пиле мляко
9. Християнска литература, много, на руски език
10. Предание.ру
11. Огромна библиотека (руски език)
12. Линк към Православна енциклопедия (руски език)
13. Патристика (български език) Rado76-блог
14. Православно помагало - книги на български
15. Богословие - материали на български език
16. Тълкуване на Библията - Стар и Нов Завет от Лопухин (на руски език)
17. Пермакултура - Божият начин
18. Още ресурси за изучаване на Писанията (на руски език). Библията на иврит. Есхатология, тълкувания, препратки
19. Тора и изследване (на руски език)
20. Тора и коментари, библиотека (на руски език)
21. Иврит
22. Наследството от избрания народ за всички ни (Толдот.ру)
23. ! Мултипреводна Библия само през Windows
24. Тора с различни коментари, руски
25. Другият ми блог
26. Лекции ПИК и проповеди