Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
23.09.2016 21:02 - ОСВОБОЖДАВАНЕ ЧРЕЗ ИСТИНАTA - Андрей Шаповалов - гл. 5 /19/
Автор: blagovestie Категория: Други   
Прочетен: 395 Коментари: 0 Гласове:
1



 

Скъпи мои! Дяволът винаги воюва с дете и неговата цел е това поколение, което е огнено, или тези хора, които буквално са били като духовни урагани (това ще видите практически във всички деноминации, църкви и движения), да се смачкат. Това е планът на самия Сатана, защото традицията не позволява движението на Святия Дух в нова форма. Нахранили са ни, но са ни дали да преглътнем доста твърда храна. Скъпи мои, защо съм шокиран? Защото даже не съм и планирал да пиша това, просто го виждам, превключвам и описвам.

К Евреям 5:12 «Ибо, судя по времени, вам надлежало быть учителями; но вас снова нужно учить первым началам слова Божия, и для вас нужно молоко, а не твердая пища». Църквата трябва да израснe! Да израсне!

Знаете ли какво се случва с моите деца? Имам три! Когато им поднасяш храна, която е малко по-твърда, отколкото подходящата за възрастта им, защо ли храната се връща назад. Ти я буташ там, а тя назад. Защо? «Всякий, питаемый молоком, несведущ в слове правды, потому что он младенец» (К Евреям 5:13) Този, който не е добре осведомен в словото на правдата, не може да яде твърда храна.

Вярвам, че Бог издига силни учители на Словото! Вярвам, че с вас ще приготвим стомасите си за сериозна храна и ще започнем правилно да приемаме диагнозата.

Всеки от нас е роден да остави нещо от себе си на тази земя. Ние сме родени да предадем от себе си по-нататък и върху нашата основа да строят децата ни. Знаете ли, че моите деца вече не се шокират от изцеления, чудеса и всичко, което се случва на инкаунтерите, в църквата; те даже не ми задават въпроси. Защото те строят вече на моя фундамент. Скъпи мои, нашата мечта като родители, е децата ни да отидат по-далеч.

Дяволът е откраднал практиката и навиците. Той е прерязал канала, по който се предава духа; той е прерязал канала, чрез който предаваме истината и духа. Ще ви кажа с какво се занимаваме професионално. Трябва да предадем своите знания, откровения, своя дух и следващото поколение трябва да строи върху тях. Ние, нашето поколение, отивайки си от тази земя, трябва да положим ръце на нашите деца и да пророкуваме успеха и движението на Святия Дух, което даже не сме и сънували и още никой не е сънувал, защото те строят върху следващия фундамент.

Ние с вас сме все още сополиви деца, защото полагането на ръце, възкръсването на мъртви…, за което Павел пише: това е младенчество, това са първоначалните сведения за истините Христови. А ние смятаме това за голямо нещо! Ние трябва да се стремим да приличаме на Христос. Някои казват: аз искам да бъда като теб. Аз не искам да бъда такъв, какъвто съм! А ти искаш да бъдеш като мен? Ти бъркаш, защото аз бягам от самия себе си към Христос! Към Него! При нас разделиха всичко, дадоха ни позиции, но Църквата не се движи наникъде.

Ненавиждам лъжата на дявола, влюбен съм в Църквата на Христос – ето защо казвам това! Ненавиждам лъжата на дявола, ще я разбивам до деня на смъртта ми! До края на дните ми ще я разбивам, аз мразя Сатана. Първо: не се страхувам от него, писано е: …и нищо няма да ви навреди”. Никаква вражеска сила няма да ви навреди. Никаква! На мен не ми е навредила!

Защо Църквата не прогресира? Защото дяволът изтрива предишния навик и ние сме обречени да правим всичко, започвайки отново.

Няма нищо, ако това е било вече направено, аз искам повече! Това е всичко. Омръзна ми да се возя на парен локомотив и на параход, вече има самолети! Дяволът е направил така, че целият прогрес са го смели на купчина и са го изхвърлили в урна с название светско. Ние сме предали всичко на дявола. Църквата собственоръчно е подписала отричането си от славата, от всички таланти, от цялата красота.

Знаете ли какво видях? Видях едно много интересно нещо - как Бог гледа на хората и останах шокиран. Когато гледа на човек, Той го вижда от два ъгъла. Той отделя човека от греха. Ние с вас не гледаме така, това е грешник, той е светски и всичко, което той прави е светско. И сме забравили за него, зачертали сме го, изгонили сме го. Бог в никакъв случай не гледа така. Той дава на човечеството си откровения, а с греха работи в друга сфера.

Бях шокиран, когато видях човека през очите на Бог. Той те отделя като личност от тези неща, които правиш. Той е изцяло за прогреса, успеха, новите изобретения във всички сфери, защото ние ги използуваме, дали си вярващ или невярващ. Това за изобретенията за човечеството, които Бог и ангелите донасят на тази земя и откриват на хората; не на светските или на християните - на всички хора. И който е отворен и се труди в тази сфера, той получава тези откровения. А грехъттова е абсолютно друго нещо. Бог казва: заради този грях дойдох да изкупя човека, но неговия прогрес и успех, това е съвсем друга сфера. Той гледа на това абсолютно по-друг начин.

Когато Бог ми откри тези теми, те изцяло ме потресоха. Аз казвам: “Господи, как така сме се объркали! Ние започваме всичко отново. Раждат се децата ни, а ние сме напълно затворени. Ние не им разказваме и не им показваме нито нашите успехи, нито нашите провали, нито нашия прогрес. Нищо не записваме, не оставяме нищо след себе си. И когато се ражда друго поколение, то започва всичко отново. Ние имаме само изрезките от тези помазаници, тези служители и тези хора, които са служили на Бога. Но скъпи мои, къде е това, което се предава масивно на нивото на Църквата? Църквата като Тяло, не местната църква.

И аз вярвам, че в това последно време Бог ще издига хора и скоро ще завършим основата върху апостолите. Църква! Няма да се повтаряме! Ние ще строим.

Знаете ли, че единственото поколение, което е изпълнило до края волята Божия, това е било поколението на Неговите апостоли, което е живяло след Исус? Господ е казал: “Аз дойдох, Аз съм основата”. Христос е нашата скала, от тук никъде не можеш да избягаш. Върху Христос стоят апостолите, те се явяват началото на Неговата Църква; и върху тях трябва да бъде построен следващия етаж. Но следващото поколение след апостолите не е разбрало, че то е трябвало да направи това.

Когато видях това нещо, бях шокиран. Познавате такива фрази, като: “бащини традиции”, “първоначални сведения”, “нашето вероизповедание”, това всичко е добро. И аз видях, как хората се опитват да предадат на следващото поколение движението на Святия Дух. Те наистина искрено искат да направят това. Това е било отдавна. И аз видях едно много интересно нещо: точно когато се опитват да предадат казват: “Това е Бог и Бог се движи ето така”. Точно когато предадат това в следващото поколение, то умира абсолютно и в него се завъждат червеи. Това се превръща в Нехущан, змията, която е въздействала върху това поколение, но за следващото е мъртва и е станала идол.

Хората не разбират това, че движението на Святия Дух е невъзможно да се предаде, а тези, които искат, трябва да се запалят по него. Аз се запалвам сега. Върху нас трябва да се издигнат духовни гиганти, които ще правят такива неща, които ще шокират този свят. Защото именно Църквата се явява Христос на тази земя!

Религията е предложила нещо, което хората сами не разбират: как така животът се превърна в смърт? Предавайки нещо живо, при самото предаване то е умряло, защото в другото поколение Бог се движи по съвсем друг начин. И тъкмо когато този пакет е бил предаден, всичките, които са били в това поколение, са били напълно уверени, че това е Святия Дух, и това действително е бил Святия Дух в тяхното поколение. Те предават, но то става камък за препъване на младото поколение, защото то се движи абсолютно в друга сфера.

Когато хората са приемали този пакет от традиции и фундаменти, при предаването им това е изглеждало красиво: там Бог се е движел, ние сме пяли за това, говорили сме за него, правили сме това и по друг начин, след това в следващото – съвсем по друг. И какво се получава: лидерите и служителите са много. Преди стотици години се опитват да предадат Бог, а Бог не можеш да го предадеш. С Бог трябва да се запознаеш отново, и отново, и отново! И следващото поколение трябва да строи върху нашето и в никакъв случай да не взима наготово, а да вземе само принципа и търсенето на Бога. Но при тях ще бъде съвсем по друг начин: тъй като и у нас абсолютно всичко е по-различно от предишното поколение.

Какво започва? Веднага започва преследване. Сериозно ви казвам: това е най-старата лъжа на дявола. Когато се роди Църквата на земята, апостолите са направили велик и силен пробив, резонанс: покайвали са се хиляди хора, ставали са чудеса, знамения, случвали са се немислими неща. Всичко това е описано в Библията.

Знаете ли, че само Бог може да ни открие това, което Той иска, но ние трябва да направим всичко. Видях, че Бог ни открива видения, откровения и истини. Но ако не правим нищо, нищо няма да се случи, и следващото поколение след нас ще започне пак всичко отначало и пак ще има проблеми относно кръщението в Святия Дух. И пак ще има спорове относно кръщенията, преломлението, относно детските неща; толкова детски, че даже не си заслужава да споменавам на израсналата Църква, защото това са още първоначални сведения.

Искам да разбия тази лъжа, за която хората си мислят, че поне дано достигнат до нивото на апостолите. Трябва да кажеш: “Дано по-бързо стигна до това ниво, за да мога да вървя по-нататък”. Вие трябва да приемете това в своя дух: дайте на Бог да стигне по-бързо до нивото на апостолите, защото това не е нещо велико; всичките те жадуват: кога ще стигнем по-далеч? А ние 2000 години отново изобретяваме велосипеда и това поколение, което го е изобретило вече, го закопава!

Видях, че хората се страхуват да говорят за грешките си, за достиженията си, за успеха си, за провалите си. Ето защо Бог ми каза: “Трябва да разкажеш всичко за живота си: всички провали, всички грешки, всички начинания, всички предателства, да изложиш всичко. За да може друг да види и да каже: слушай, нормално е това, ние ще вървим по-нататък”. Наслаждавам се на хората, които идват и ми казват: “Пасторе, та ние трябва да правим много повече неща”. Харесва ми да вървя с хората, които даже разтягат вярата ми, на които това им се струва малко. Боже, обнови мозъците ни!

Видях, че точно Църквата, самата Църква е намразила знанията, откровенията, прогреса и всичките изобретения, всичко, което се случва, и е обикнала традициите. Аз разбрах, че традициите се предават много лесно; не трябва да правиш нищо и да полагаш усилия. За прогреса е нужно винаги нещо ново, а за традициите е нужно само да изпълняваш това, което е било направено. Но това е вчерашната манна, която вече е червясала. И хората не могат да разберат: как така в манната на Бог ще има червеи? Така, защото Бог утре ще даде нова манна! Същото се отнася и за всяко поколение, което си има своята манна, своята храна, абсолютно своите откровения. Ние просто трябва да излезем от този фундамент, и да кажем: “Благодарим ви”. И нашето по-възрастно поколение трябва напълно да ни благослови и да ни предаде в ръцете на Бог. Защото това, което Бог ще направи с нас, за тях ще бъде непонятно. И това, което Бог ще направи с нашите деца, ние няма да разберем. Дай Боже да го разберем, аз мечтая за това!




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: blagovestie
Категория: Поезия
Прочетен: 2887448
Постинги: 1061
Коментари: 8676
Гласове: 21459
Блогрол
1. ПРАВОСЛАВЕН ИНТЕРНЕТ КУРС /ПИК/
2. Мултилинеарна Библия с множество преводи, възможност за добавяне на бележки и куп благинки
3. Християнски ресурси (на руски)
4. Речник на Стронг - цялото Писание (на руски)
5. Филмът, променящ гледната точка на "180 градуса"
6. kolibka.com - филмите, които ме ориентират и образоват
7. Още за изучаване на Словото
8. От пиле мляко
9. Християнска литература, много, на руски език
10. Предание.ру
11. Огромна библиотека (руски език)
12. Линк към Православна енциклопедия (руски език)
13. Патристика (български език) Rado76-блог
14. Православно помагало - книги на български
15. Богословие - материали на български език
16. Тълкуване на Библията - Стар и Нов Завет от Лопухин (на руски език)
17. Пермакултура - Божият начин
18. Още ресурси за изучаване на Писанията (на руски език). Библията на иврит. Есхатология, тълкувания, препратки
19. Тора и изследване (на руски език)
20. Тора и коментари, библиотека (на руски език)
21. Иврит
22. Наследството от избрания народ за всички ни (Толдот.ру)
23. ! Мултипреводна Библия само през Windows
24. Тора с различни коментари, руски
25. Другият ми блог
26. Лекции ПИК и проповеди