Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
15.11.2012 18:04 - Често пробутвани смесици, наименовани пост-ове, вместо същинското си име "Заблуди"
Автор: blagovestie Категория: Забавление   
Прочетен: 1919 Коментари: 13 Гласове:
7

Последна промяна: 15.11.2012 18:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
 
 
Изследванията (ми) сочат, че няма как човек, който не може да обоснове стабилно гледната си точка и да търпи чужда (разбирайте противоположна) позиция.

Втори извод: нет-а бъка от лепнати причудливи идеи и теории, сервирани прегорели или твърде изстудени, абсолютно безвкусни (най-малкото зло), често канцерогенни, а на моменти и силно отровни. Безразборно и напосоки. Замърсяващи умовете на четящите или най-малкото безполезни за тях.

И тогава хората се скриват в мънички дупчици (или блогчета с модерацийка ;)), мислейки си, че там са недосегаеми и не се вижда неграмотността и невежеството им по темата, по която са се изказали като видни специалисти :)))

От къде вадя всички тези изводи?

Последен пример - изтрития ми коментар при наш съблогър

http://hadzapi.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/06/11/lucifer.763141

Пост, сам по себе си голяма мешавица и недоразумение...

Само, че г-н/г-жо hadzapi,
когато пишете нещо в публичното пространство, се налага да понесете и някой друг коментар, а коментарите не винаги са в съгласие с Вашето мнение, ако е такова ;)

Ето и моят отговор:

09:33 - Хехех, много хитро -
похвата на крадецът - дай зрънце истина и наблъскай с него куп плевели :))

Да, Луцифер е бил архангел, водачът на хвалението и поклонението в Небето, сияен, та нали е бил в самото присъствие на Господ, отразявал го е. Светъл ангел. И може да се преправя на такъв. Но само Божият Син - Исус Христос, е Единороден с Отца. Едно е да сътвориш нещо, друго е да го родиш от себе си. Надявам се схващаш разликата. Всички ангели, цялото небе, както и земята и световете, са дело на творческата сила на Йеова. Христос е част от Отца. Притежава всичките му качества. По принципа на Хермес (а защо се дава като пример, свързан с Библията, няма да питам, то всичко е една голяма мешавица, от която езотериката, митологията, окултизмът и куп тъмни учения и философии, са заплели доста умове, защото така е удобно на Луцифер - да няма истинско познание, да се подхлъзват хората и да погиват душите им. С това се храни.

След изгонването му от небето той вече не е толкова светъл, а с натрупването на зло и грехове, едва ли е запазил славата и блясъка си.

"Бог е идея" ?!?!?!?
Бог е Сила, Личност, Дух. Идеята да бъде омаловажен е скъпоструваща глупост и тотално невежество.

Последният ти абзац с надпис taksum отдолу говори за абсурдно, дори обидно непознаване на Библията, ако ще се изказваш върху нея.

Ако ще разпространяваш твърдения - трябва да ги провериш. Иначе се нарича празнословие и словоблудстване. И не е безплатно... В духовен аспект."

ПП: Тююю, добре, че блогът не е привилегия само за съгласяващи се с всеки прочит :)

ПП 2: За да не е нечестно, си отварям коментарите само заради тази тема, ако има желаещи да се изкажат. Коментари извън темата - ще изтрия.




Гласувай:
9



1. haralanov - Здравей!
15.11.2012 18:27
И аз съм бил несъгласен с твоето мнение поне няколко пъти но съм ти го спестявал.
И ти имаш право на твоите си заблуди..:)
цитирай
2. antoninus - Луцифер
15.11.2012 18:27
Луцифер представя винаги една по-красива картина, от тази, която е в действителност и ни е представена чрез божието слово. Той се представя като неразбран, искащ да помогне на хората. Най-точен израз е чрез титана Прометей. Истината обаче е, че този ангел е имал всичко, не е пожелал да бъде Бог http://antoninus.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/12/20/zashto-grehyt-be-dopusnat-buntyt-na-lucifer-glava-1.869837
Тъжно е, че последователите му се връзват на тези лъжи, при положение, че Бог е доказал любовта си с есин безкрайно скъп акт, неразбираем напълно от нас - жертвата на своя Син.
цитирай
3. casadi - Поздравления за постинга! Само ...
15.11.2012 18:31
Поздравления за постинга!
Само Христос е истинската Светлина. Но това не пречи на Луци да Го имитира безогледно.
Който няма защитата на Божието Слово пада лесно в капана на злото...и гълта лесно духовната помия приготвена от божият противник. За съжаление наивници много...
цитирай
4. blagovestie - Ами не ми го спестявай, Минчо.
15.11.2012 18:32
Но няма да ти махна коментар, и ще се опитам да поясня моята позиция и ако не е нещо лично мое - да го направя аргументирано, с доказателства ;)

ПП: Ти прочете ли темата, за да си наясно за какво става въпрос?
цитирай
5. blagovestie - Така е, Тони, вярвам в Библията и
15.11.2012 18:49
е хубаво доказателствата да са от нея. И без това тя е ЕДИНСТВЕНИЯ източник за темата Христос / Луцифер / Господ и т.н.

Предвидено е, че ще се умножават лъжепророците и лъжеучителите, но тогава идва ролята на вярващите - да благовестват, да разширяват Божието царство, да чуят повече души и да направят своя избор. Този въпрос, този колосален духовен конфликт касае всеки човек, така че, дори да искаме, не можем да останем пасивни. Или пак е избор.


цитирай
6. haralanov - ........
15.11.2012 18:50
Разбира се.Ти как мислиш?Че коментирам нещо ей тъй без да съм го прочел...
цитирай
7. blagovestie - Здравей, Касади! :)
15.11.2012 18:56
Обикновено към духовното се насочват духовно гладни и жадни хора. Податливи. Готови да се задоволят и с бълвоч, и с отрови, защото имат липса, която търсят да удовлетворят; празнота, която се нуждаят да запълнят, но за жалост, не търсят на правилното място. Не са вкоренени. И точно това използва Крадецът - да отклони, да подхлъзне, да хване в капан. При това има опит с милиарди души, много дълъг период. Изобретателен е.
Подхвърля своите лъскави пътечки и отклонява хора към ямата.

Но Господ не е оставил света без светлина. Затова - който има уши...

Йоан 15:16-27
16. Не вие избрахте Мене, но Аз избрах вас и ви определих да излезете в света и да принасяте плод, и плодът ви да бъде траен; и каквото и да поискате от Отца в Мое име, да ви даде.
17. Това ви заповядвам, да се обичате един друг.
18. Ако светът ви мрази, знайте, че Мене преди вас е намразил.
19. Ако бяхте от света, светът щеше да обича своето; а понеже не сте от света, но Аз ви избрах от света, затова светът ви мрази.
20. Помнете думите, които ви казах: Слугата не е по-горен от господаря си. Ако Мене гониха, и вас ще гонят; ако са опазили Моето учение, и вашето ще пазят.
21. Но всичко това ще ви направят заради Моето име, защото не познават Онзи, Който Ме е пратил.
22. Ако не бях дошъл и не бях им говорил, грях не биха имали; сега, обаче, нямат извинение за греха си.
23. Който мрази Мене, мрази и Моя Отец.
24. Ако не бях извършил между тях делата, които никой друг не е извършил, грях не биха имали; но сега видяха и намразиха и Мен, и Моя Отец.
25. Но това стана, за да се изпълни писаното в закона им слово: "Намразиха Ме без причина."
26. А когато дойде Утешителят, когото Аз ще ви изпратя от Отца, Духът на истината, Който изхожда от Отца, Той ще свидетелства за Мене.
27. Но и вие свидетелствате, защото сте били с Мен отначало.
цитирай
8. blagovestie - Ами, Минчо, кажи тогава мнението ти за Луцифер,
15.11.2012 19:07
Нали затова е темата. И за Господ Исус Христос. Според теб, колко (в процентно измерение, да речем) е истината в онзи пост, че да си трая и да оставя (след като съм видяла написаното) наивници и объркани умове да се оплитат и да влизат под проклятие ей така.
?
цитирай
9. анонимен - . . . ДРУГ Е ВЪПРОСА КОГАТО НЯКОЙ Е ...
15.11.2012 20:13
...ДРУГ Е ВЪПРОСА КОГАТО НЯКОЙ Е ЗАПОЗНАТ В ДЪЛБОЧИНА С ПИСАНИЕТО...И Е ИЗБРАЛ ЗА СЕБЕ СИ НОСИТЕЛЯ НА ИСТИНСКАТА СВЕТЛИНА)))...
...БЛАГОВЕСТИЕ...ЗНАЕШ КАКВО МИСЛЯ ПО ТЕМАТА)))...
...ПИСАНИЕТО Е КАНОН ЕДИНСТВЕНО ЗА ФАНАТИЗИРАНИТЕ ХРИСТИЯНИ...ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ТВЪРДЯ,ЧЕ НОВИЯ ЗАВЕТ И ТЪЛКУВАТЕЛИТЕ МУ СА ТОВА,КОЕТО Е ДЪРЖАЛО СВЕТЪТ В ЗАСТОЙ 2000 ГОДИНИ....ПОДЧИНЕНИЕТО И ДУХОВНОСТТА НЕ СА РАВНОЗНАЧНИ...

...ПОЧТИ БЕЗ ЗАБЕЛЕЖКИ ПОДКРЕПЯМ
http://hadzapi.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/06/11/lucifer.763141
цитирай
10. casadi - Видях сега статията в блога на ha...
15.11.2012 21:18
Видях сега статията в блога на hadzapi.
Авторката (Lucia_free ) ги е писала тези неща в един форум ( калдата), но съм я засичала и в други форуми. Тя е върла, груба, брутална антихристиянка. Опитвала съм да си кажем някоя и друга дума с нея - не става, диалога е преливане на пусто в празно. Самочувствието й е до небесата, а християните са долна измет за нея. Не заслужава и грам от моето време и внимание, нито пък от твоето.
Докато вряска срещу християните и хули Божието Слово, съм сигурна, че направо би спретнала една клада за тях, ако й беше у възможностите.
Аз не се учудвам вече, борбата ще става все по-жестока, а сатана ще прибира все по-голяма реколта от заблудени души.
В момента той е във вихъра си, понеже знае, че не му остава много и рикае като лъв, търсейки кого да погълне.
А жертвите му сами му се тикат в устата. Алтернативната духовност е твърде примамлива, сладка и захаросана - нека си говорим за медитации, разширяване на съзнанието и квантови преходи и всичко ще е наред, чака ни страхотно бъдеще!
Истината е, че погублението стои на вратата и Божият гняв скоро ще се стовари към богохулниците и привържениците на разни Нови Епохи, квантови преходи, кристали, индигота и тям подобни...защото да, тези неща не са от Бога и Той няма дълго да ги търпи пред лицето си.
цитирай
11. анонимен - casadi. . . ТИ ОТ СВИДЕТЕЛИТЕ НА Й...
15.11.2012 21:41
casadi...ТИ ОТ СВИДЕТЕЛИТЕ НА ЙЕХОВА ЛИ СИ)))...
цитирай
12. blagovestie - Знам, Луци, :))
16.11.2012 08:41
но този пост не е писан с познание за Библията. Той е сбирщина от окултни и сатанински учения и идеи. Дори цитатите от апокрифното евангелие на Тома се тълкуват изкривено, частично. Това не е задълбочено познаване на Писанието (имаш предвид не само канонично подбраните да бъдат включени в Библията книги). Това е примес. При това доста пошъл. Но увлича много неуверени във вярата си и незапознати със същността на Бога, хора...

Духовните закони са в противовес със светските. Докато светът крещи "Дай!" и "Взимай!", Господ ни призовава към това, че истинската радост е в даването, а не в получаването. Ако не бе истина, нямаше да оцелее толкова векове, защото с всичко противоречи на инстинктите ни, на плътта, когато тя ни ръководи :))

Ако не е бил Новият Завет, светът щеше да изглежда различно, да е различен и да води в различна посока. Добре, че Божият Син изпълни волята на Своя Отец, та да има спасение за всички, които повярват в Него.

Не става въпрос за подчинение, а за ред.
Иначе и Луцифер нямаше да има своята свободна воля, та да избере да падне. Както и Христос нямаше да може да изпълни мисията си и да ни изкупи.

Светъл ден, Луци! :))) :*
цитирай
13. анонимен - но този пост не е писан с познание за ...
16.11.2012 21:21
blagovestie написа:
но този пост не е писан с познание за Библията. Той е сбирщина от окултни и сатанински учения и идеи. Дори цитатите от апокрифното евангелие на Тома се тълкуват изкривено, частично. Това не е задълбочено познаване на Писанието (имаш предвид не само канонично подбраните да бъдат включени в Библията книги). Това е примес. При това доста пошъл. Но увлича много неуверени във вярата си и незапознати със същността на Бога, хора...

Духовните закони са в противовес със светските. Докато светът крещи "Дай!" и "Взимай!", Господ ни призовава към това, че истинската радост е в даването, а не в получаването. Ако не бе истина, нямаше да оцелее толкова векове, защото с всичко противоречи на инстинктите ни, на плътта, когато тя ни ръководи :))



Светъл ден, Луци! :))) :*

...СПОМЕНАВАЛ ЛИ СЪМ ТИ,ЧЕ САТАНИЗМА Е ХРИСТИЯНСКА СЕКТА...И Е ОСНОВАН ВЪРХУ БИБЛИЯТА...СЛЕД ЗАДЪЛБОЧЕНОТО ПОЗНАВАНЕ НА СЛОВОТО ИДВА МОМЕНТА НА ВИЖДАНЕТО,ЧЕ ТО-СЛОВОТО Е НЕЛОГИЧНО И ГРЕШНО...СЛЕД ТОВА ИДВА РЕД НА ОТРИЧАНЕТО НА ПРАВДИВОСТТА МУ...А НАЙ-НАКРАЯ ИДВА РЕД НА ОБВИНЕНИЕТО СРЕЩУ ПИСАЧИТЕ МУ,ЧЕ НИКАК НЕ СА ЧОВЕКОЛЮБИВИ)))...ДОРИ НАПРОТИВ-ЦЕЛЯТ СЪЗДАВАНЕТО НА ЕДНА ГЛУХА,СЛЯПА И ПОКОРНА МАСА,КАТО ВСЯКО ДВИЖЕНИЕ С МИСЪЛ ИЛИ ДЕЙСТВИЕ ИЗВЪН СХЕМАТА Е ЗАПЛАШЕНА ОТ ВЕЧНИТЕ МЪКИ В АДА)))...ЖЕЛАНИЯТА НА БОГЪТ,ЗА КОИТО СА ПИСАЛИ ЕВАНГЕЛИСТИТЕ НЕ БИ МОГЪЛ ДА ГИ ЗНАЕ СМЪРТЕН,КАМО ЛИ ДА ГИ НАЛОЖАТ КАТО КАНОН...ЩЕ КАЖЕШ,ЧЕ СА БИЛИ ЧИСТИ ХОРА-ЧИСТИ ХОРА НЯМА...ОСВЕН ТОВА КОГАТО БОГ ПРОГОВОРИ НА НЯКОЙ ТОЙ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕГЛЕДА...НЕ СМЕЙ ДА МИ ПИШЕШ,ЧЕ ТОВА СА ПРИЙОМИ НА САТАНАТА,ЗА ДА МЕ ИЗКУШИ-ТОЙ МЕ ВЕРБУВА ОТДАВНА...
...ТОВА ГО ГОВОРИХМЕ...И ПО-СКОРО ПИША,ЗА ДА ИМАМ ПОВОД ДА ТИ НАПИША,ЧЕ ТЕ ЦЕЛУВАМ)))...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: blagovestie
Категория: Поезия
Прочетен: 2895451
Постинги: 1061
Коментари: 8676
Гласове: 21461
Блогрол
1. ПРАВОСЛАВЕН ИНТЕРНЕТ КУРС /ПИК/
2. Мултилинеарна Библия с множество преводи, възможност за добавяне на бележки и куп благинки
3. Християнски ресурси (на руски)
4. Речник на Стронг - цялото Писание (на руски)
5. Филмът, променящ гледната точка на "180 градуса"
6. kolibka.com - филмите, които ме ориентират и образоват
7. Още за изучаване на Словото
8. От пиле мляко
9. Християнска литература, много, на руски език
10. Предание.ру
11. Огромна библиотека (руски език)
12. Линк към Православна енциклопедия (руски език)
13. Патристика (български език) Rado76-блог
14. Православно помагало - книги на български
15. Богословие - материали на български език
16. Тълкуване на Библията - Стар и Нов Завет от Лопухин (на руски език)
17. Пермакултура - Божият начин
18. Още ресурси за изучаване на Писанията (на руски език). Библията на иврит. Есхатология, тълкувания, препратки
19. Тора и изследване (на руски език)
20. Тора и коментари, библиотека (на руски език)
21. Иврит
22. Наследството от избрания народ за всички ни (Толдот.ру)
23. ! Мултипреводна Библия само през Windows
24. Тора с различни коментари, руски
25. Другият ми блог
26. Лекции ПИК и проповеди