Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
27.08.2016 22:39 - ОСВОБОЖДАВАНЕ ЧРЕЗ ИСТИНАTA - Андрей Шаповалов - гл. 3 /12/
Автор: blagovestie Категория: Други   
Прочетен: 414 Коментари: 0 Гласове:
0




Запомнете една основна истина, която Бог ми показа. Каза ми, че всички вие сте шампиони. Всички сте шампиони и всеки от вас има оригинална позиция от Бога. Ако ти си се новородил и си попаднал в плана на Бога, в Неговата мечта, ти 100%  имаш най-великата позиция. Но ти или просто си я отхвърлил, или са я направили толкова непопулярна, че се страхуваш от нея. Ти се боиш да виждаш, да слушаш от Духа, да се молиш, да стоиш в пролома, да пророкуваш, да рисуваш, каквото и да е. Затова си казваш, ето тази позиция е популярна и ще чакам. Но така и няма да дочакаш! Скачай в своята, докато не е късно!

Някои си мислят: “О! Колко хубаво говори Шаповалов”. Но даже и не си представяте какво ми струва това. Аз знам едно, скъпи мои, ако Бог не ме беше родил за тази позиция, то отдавна щях да съм умрял духовно. Толкова много атаки, клевети, омраза, проклятия. Всеки прониква в дома ти, в семейството ти, при жена ти, в компютъра ти. „Каква кабелна TV гледаш? Какво имаш в хладилника? Какво караш? Какви обувки носишТова може да ти се случва година, но когато са вече няколко години, все някога ще ти омръзне. И ако това не е твоята позиция, ще умреш. Аз казвам: “А на мен ми е все едноТежко ли е?  Не, наслаждавам се всеки ден, не мога да дочакам докато изляза и ви разкажа това, което Бог ми е дал”. Защото съм роден за тази позиция.

Не искам да бъда жалък и завиждащ на всички фалшификат или пък копие на нещо голямо. Искам точно да разбера мястото си и да стана шампион в тази сфера, заради която съм се родил и заради която ме е призвал моя Бог. Само духовно силния човек може да даде обективна оценка на себе си и честно да си признае, че това не е мястото и тази не е сфера, за която Бог го е призвал. Честно да предаде позицията си и да каже: “Повече не искам да се мъчаи да си признае, че няма успех. Разочарование, завист, постоянно някакви подозрения. Заеми мястото си, шампионе, и на теб ще ти е все едно! Защото това е мястото ти.

Вижте как в 1Кор. 12 глава от първия стих Павел е описал красиво на коринтската църква какво означават Дарбите на Духа. Това, което се опитвам да ви предам сега, Павел го е видял и описал отдавна. Така че не ви казвам нищо ново. Видях всичко това в духа и искам да ви го предам. И така, Павел казва: "Сега за духовните дарби, братя и сестри - не искам да останете в неведение. Знаете, че когато бяхте езичници, ви отклоняваха и служехте на неми идоли. Затова искам да ви осведомя, че никой, който говори чрез Божия Дух, няма да каже: "Проклет да е Исус!" И само чрез Святия Дух човек може да каже: "Исус е Господ!"
"Има различни духовни дарби, но Духът, който дава тези дарби, е един и същ." Можете да разберете, че дарбите, движенията, действията, каквото и да е, всичко това прави един Бог. Знаеш ли защо хората казват: това не е от Бога, това не е от Бога? Само този човек, в който живее Святия Дух може да съди за всичко, защото той е духовен. И даже ако не разбираш нещо, но вътрешно Святия Дух ти казва: “Всичко е нормално, това са деца на един и същи Татко, които са само малко по-весели”. Продължаваме да четем по-нататък:

"На всеки е дадено да се прояви у него Духът за всеобщо благо. На един чрез Духа е дадена способността да говори с мъдрост, а на друг, чрез същия Дух - способността да говори със знание." Къде е тази дарба? “на друг слово на знание от същия Дух…” Къде са тези дарби? “…на друг вяра…” Знаете ли, че вярата не е това, че ние с вас сме вярващи? Вярата, реалната вяра, това е дар от Бога. Ние всички сме вярващи! Но тогава къде са чудесата ти, плодовете ти, къде е твоята реална чудотворна сила, къде са тези неща? Да, бесовете вярват много повече от нас. Написано е, че те даже треперят. Всичко наоколо са вярващи и Сатана е първия вярващ! Ние не говорим за вярващите, ние говорим за вярата. Вижте:

…на един вяра от същия Дух; на друг дарбата да изцелява…” Вярвам, че  Бог издига хора, които ще се приближават, ще видят болестта, ще се докоснат и ще изгорят тази болест в името на Исус Христос! Помня, как Смит Уилгъзуърт се е приближавал, чупел е патериците, молил се е и е казвал: «Отивай си в къщи». Човека казва: “Как така”? Той казва: “Ето така”. Той е включвал вярата. Приближавал се е, отделял е тумора. Десет пъти е подпирал трупа до стената и той десет пъти е падал. Цялата църква казва: “Ти си полудал”. А той отговаря: “Ти разбираш ли нещо от възкръсване? Затова замълчи и гледай какво правя”. Наричали са го най-злия и зверски евангелизатор и апостол. Той не се е молил за хората, той ги е удрял на това място, където болестта е била локализирана, отделял е тумора.  А ракът на стомаха? Приближавал се е, удрял в мястото, където е раковия тумор и той излизал чрез повръщане. Но ако Бог не ти е казал да го направиш, това вече е заблуда. На него Бог му е казал да прави това. На мен Бог ми е казал да говоря словото и не ми е казал да удрям някой. Но аз ще говоря и при теб ще се възстановява всичко. Всъщност, пристигна едно много уникално свидетелство, направо съм шокиран: едим младеж е бил наркоман, много години е бил зависим от наркотиците и умът му е бил изцяло разрушен. Знаете ли, че наркотиците унищожават разума? И така сестра му разказва, че речта му е била вулгарна. Но след като е чул само две проповеди, той се е освободил от своята зависимост. Неговия разум се е върнал в нормалното си състояние и речта му е станала правилна. И той казва: “В моя разум като че ли се взриви бомба и сега аз разбирам, виждам и чувам. Той е бил напълно изцелен след прослушването на две проповеди. Това е истинско свидетелство! Знаете ли, че в последно време ще казваш нещо и всичко ще се случва, защото всичко в този свят е създадено чрез Словото на Бога!

Четем: А всичко това се върши от един и същи Дух, Който разделя на всеки поотделно както иска…” (1 Кор.12:11) Ти не избираш позицията си, избира я Бог и Той те прави такъв, какъвто те е родил.

"И също както човешкото тяло е едно, но има много части, които, въпреки че са много, заедно оформят едно тяло, така е и с Христос. Защото всички бяхме кръстени от действието на един Дух, за да станем част от едно тяло, независимо дали сме юдеи или езичници, роби или свободни, и от този един Дух всички бяхме напоени. 14 Човешкото тяло не се състои от една, а от много части. И ако кракът каже: "Аз не принадлежа на тялото, защото не съм ръка", нима това е причина той да престане да е част от тялото? И ако ухото каже: "Аз не принадлежа на тялото, защото не съм око", нима това е причина то да престане да бъде част от тялото? Ако цялото тяло беше око, как щяхме да чуваме? И ако цялото тяло беше ухо, как щяхме да усещаме ароматите? Но всъщност Бог е поставил всяка една част в тялото така, както той е пожелал, и е определил мястото на всяка от тях. И ако всички те бяха само една част, къде щеше да е тялото? Сега частите са много, а тялото е само едно." (1 Кор. 12:12-20)

Скъпи мои! Църквата трябва да израсне. Да израсне, това означава да престане да търси позиции, а да намери тази, за която ти си роден. Там е твоята наслада, там е твоето благословение, там е твоята успешна битка и там е твоята победа! На твоето си място!




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: blagovestie
Категория: Поезия
Прочетен: 2894981
Постинги: 1061
Коментари: 8676
Гласове: 21461
Блогрол
1. ПРАВОСЛАВЕН ИНТЕРНЕТ КУРС /ПИК/
2. Мултилинеарна Библия с множество преводи, възможност за добавяне на бележки и куп благинки
3. Християнски ресурси (на руски)
4. Речник на Стронг - цялото Писание (на руски)
5. Филмът, променящ гледната точка на "180 градуса"
6. kolibka.com - филмите, които ме ориентират и образоват
7. Още за изучаване на Словото
8. От пиле мляко
9. Християнска литература, много, на руски език
10. Предание.ру
11. Огромна библиотека (руски език)
12. Линк към Православна енциклопедия (руски език)
13. Патристика (български език) Rado76-блог
14. Православно помагало - книги на български
15. Богословие - материали на български език
16. Тълкуване на Библията - Стар и Нов Завет от Лопухин (на руски език)
17. Пермакултура - Божият начин
18. Още ресурси за изучаване на Писанията (на руски език). Библията на иврит. Есхатология, тълкувания, препратки
19. Тора и изследване (на руски език)
20. Тора и коментари, библиотека (на руски език)
21. Иврит
22. Наследството от избрания народ за всички ни (Толдот.ру)
23. ! Мултипреводна Библия само през Windows
24. Тора с различни коментари, руски
25. Другият ми блог
26. Лекции ПИК и проповеди