Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
27.09.2011 10:12 - Не на подстрекателството!
Автор: blagovestie Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3485 Коментари: 24 Гласове:
24


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

С риск да застана наопаки на всички ви - аз пък искам да призова "НЕ НА РАСИЗМА!!!"

Не се поддавайте на първосигналното.
  Истина е, има злоупотреба с незаслужена закрила. А конкретно за трагичният инцидент в Катуница - виновникът за случилото се трябва да понесе последствията без оглед на етническия си произход или финансовото си състояние. Просто по закон.   Вярно е, че на всички ни е писнало от неравенството и несправедливостта, толериращи група хора за сметка на останалите.

Но, моля ви, не прекрачвайте границите, зад които нещата стават грозни и зли. Не обобщавайте. Не слагайте всички под общ знаменател. Не прекалявайте с агресията, която бързо ескалира в омраза.
  България няма нужда от още негативизъм, ненавист, проклятия, размирици, бунтове, гняв, противопоставяне на едни хора срещу други и злословене!   Миротворците са ценни, а не подстрекателите. От последните има твърде много...

Благословен и беззлобен ден, Приятели!





Гласувай:
25



Следващ постинг
Предишен постинг

1. blagovestie - Благодаря ти, Борислава! :))
27.09.2011 10:23
Мнението ми съвпада напълно с твоята позиция, изказана тук!

Законът е един, а всички трябва да сме равни пред него. Без специални привилегии и едни да са по-равни от други! За да има респект. За да се спазва. За да има смисъл.

Поздрави :)
цитирай
2. mt46 - Благовестие,
27.09.2011 10:53
не съм расист... Проблемът не е расистки, етнически, а социален, човешки... Искам да живея в НОРМАЛНА, справедлива, немутренска държава!...
Светъл ден! :)
цитирай
3. stela50 - Съгласна съм , Блага Вест ... Но Марин е прав - проблемът е социален ,човешки.
27.09.2011 11:49
За расизъм не трябва да се приема насъбралото се недоволство и протест .
Да , тези от които трябва да се търси сметка и отговорност
са отговарящите по закон за това - тези , за които сме гласували ...
Не винаги спонтанното действие е в правилната посока ... Както гласи една немска поговорка , когато липсва право и законност ... започва безредие .
Хубав ден !
цитирай
4. blagovestie - Здравей, Марине! :))
27.09.2011 12:54
Държавата - това сме ние. Докато позволяваме да се случват такива неща поради криворазбран толеранс или непукизъм, поради задоволяването на нечии интереси (които обаче са за чуждо облагодетелстване - визирам партийни и правителствени интереси, но са за наша сметка - имам предвид целия народ, който е съставен от няколко етноса, защото тук потърпевшите са всички), както и поради безсилието или примиряването ни, - сме си виновни сами.

Време е да се обединяваме, но не за да мразим и обвиняваме наред!

Честно казано аз самата съм недоволствала против този непонятен за мен толеранс към ромите да не си плащат сметките и за много неща да са безнаказани. Не съм съгласна с това и сега!

Но знаеш ли, приятелю, колко удобна платформа може да стане това за нещо страховито. В обществото ни тлее насъбран гняв, насаждана омраза и страх (ужасно опасна комбинация!), недоволство и бедност, които растат стремглаво, плюс непознаване, неприемане и разделение (взривоопасно). И... чувам онова зад думите, между редовете, отвъд първоначалния замисъл и проблем. А това ме плаши. Защото една искра може да се окаже достатъчна...

Освен това не харесвам обобщенията. Хората са личности. Индивидуалности. Нямаме право да ги приравняваме и обезличаваме. Нараняващи са общовалидни изводи като "циганите са такива", "българите са онакива". Освен това ставаме еди какви си под въздействието на много фактори и обстоятелства. Често под натиск.

Пак казвам - виновникът трябва да си понесе заслуженото. Има жертва. Трябва да бъде осъден строго и справедливо.
Но нека това не повлече след себе си етнически размирици и не доведе до нови потърпевши. А крачката е малка.

Светъл и спокоен ден, Марине! :)
цитирай
5. blagovestie - Привет, stela50! :)
27.09.2011 13:02
Стряскаща е лекотата, с която избуяват и губят контрол такива конфликти.

Така са затривани цели племена и народи. Историята го показва. Случват се неща, за които човешкото въображение не е достигало, преди да станат действителност.

Проблемът е социален заради интригантски игрички, продължили твърде дълго време, което води до сериозни грешки с последствия.

И права си също - проблемът е ЧОВЕШКИ, но човекът не е просто цвят на кожата, език, икономическо състояние... Точно затова е този пост, мила. Проблемът е сериозен. Става дума именно за хора, за човеци. А всеки човек е ценен. Всеки.

Разбирам, и аз съм напълно подвластна на всички емоции и страсти, които произтичат от ситуацията, но напрежението в духовната сфера е почти непоносимо и е за добро да се уталожи. Не да се потисне, защото това не е решение. Но да не прераства в нещо зло...

Хубав ден, мила! :)
цитирай
6. mt46 - Благовестие,
27.09.2011 13:38
"държавата - това сме ние"... Но само на думи, на хартия... За всички е ясно, че дър-жавата се дър-жи от мутри, мафиоти, местни дерибеи... ТЕ смятат, че държавата, родината е тяхна и я третират като дър-жанка... Това е основният проблем...
цитирай
7. blagovestie - Прав си, но това е станало така само защото
27.09.2011 13:47
очевидно не се възползваме от правата си, Марине. Поради някоя от изброените причини - непукизъм, мързел и нежелание да се прави каквото и да е, безсилие, незаинтересованост, примирение...

Защото ние сме повече дори числено, нали? ;)

ПП: Ако отношението бе като към държанка, добре, ама то е като към магистралка... :(

ПП 2: То само с дъра-дъра свястна и просперираща държава не става!
цитирай
8. elinora - Благовестие,
27.09.2011 15:52
мисля си подобни на теб неща. И въпреки всичко, дълбоко в себе си съм обидена на управляващите, че с безхаберието си допускат да се случва това...
цитирай
9. blagovestie - Здравей, Слънчице! :))
27.09.2011 15:55
Управляващите не просто го допускат - те го дирижират. От години. Лошото е, че при пожар, покрай сухото гори и мокрото - ето това наистина ме тревожи...

Прегръщам си те, знаеш :***
цитирай
10. haralanov - И въпреки всичко...
27.09.2011 17:52
След случилите се събития нищо вече няма да е същото.Това е показателно:
http://www.youtube.com/watch?v=Re2QpdJ4N_E
цитирай
11. blagovestie - Ето от такива неща настръхвам, Минчо :((
27.09.2011 18:21
А злото винаги расте прогресивно. И е заразно...

Дано Бог се смили и ни даде мир!
цитирай
12. ckarlet - Напълно споделям написаното от ...
27.09.2011 19:01
Напълно споделям написаното от теб, Люси!
цитирай
13. blagovestie - Благодаря ти, Скарлетче! :)
27.09.2011 19:04
Знаех си.

ПП: Боя се обаче, че нещата могат да излязат от контрол, ако продължават да ескалират и трупат още по-негативен заряд...
цитирай
14. silwiqna - Поздрави!
27.09.2011 20:07
И аз така, и като има закони да се спазват от всички!
цитирай
15. blagovestie - Привет, Силви!
27.09.2011 20:17
Затова са създадени законите, за да се спазват. И за да изравнява всички ни, така че когато има престъпление - да следва наказание и така да се поддържа равновесието в обществата.

Само не мога да разбера някои хора наистина ли не усещат как злото е на път да прелее, да се разтече от зад тънката граница, зад която все още, почти удържимо стои и тупти като набъбнал цирей. Не чувстват ли, че пъпли и се движи и че трябва да сме изключително внимателни и бдителни, защото удряме два кремъка около буре с барут...
цитирай
16. usandthem - Проблемът не е социален, а е политически !
27.09.2011 20:19
Всички феодали и дерибеи са бивши сътрудници на ДС. Кирил Рашков се отчита на същата партия, която го е създала и покровителствувала през всичките тези години. За политическата мафия той е безценен - циганските гласове са огромен фактор, особено при ниска избирателна активност. Спомнете си какво стана с Цветелин Кънчев - в момента, когато реши да прави циганската партия Евророма и да приватизира циганските гласове , за нула време го набутаха в затвора ! Когато му дойде акъла и обеща да е послушан, президента Гоце го амнистира и извади от пандиза !
цитирай
17. boristodorov56 - Не на расизма и комун.онанизма!
27.09.2011 20:21
Подкрепям призива ти безрезервно!
цитирай
18. silwiqna - ........
27.09.2011 20:33
Ами, мисля си, че у нас не знам дали останаха някакви ценности! Говори се само за пари, пари....а по какъв начин се изкарват - няма значение!
цитирай
19. josarian - Не на расизма, категорично! Още повече не на комунонанизма.
27.09.2011 21:00
Мисля, че хората от Катуница категорично доказаха, че конфликта не е на етническа и расова основа - освен на думи и на дела! За тези, които се опитват да го превърнат в такъв - дори и не пробвайте! От това ще произлязат ужасни неща!
цитирай
20. анонимен - Киро Циганина го изкараха новият Хитлер.
27.09.2011 21:42
Много е изгодно за някои да го нарочат за злодея и да отклонят вниманието от разни милионери, забогатели престъпно.
Никой не се сеща примерно за пловдивските господари Георги Гергов и Ветко Арабаджиев, само циганите са виновни.
А мутрите се хилят, че никой не се сеща за тях.
цитирай
21. pontis - Оставете повечето цигани да избиват останалите, и/или обратното.
28.09.2011 07:45
Такава е волята му. Това, че живееш в тази фекална държава, е случайност. Лош късмет.
цитирай
22. blagovestie - Благодаря ви, Хора!
28.09.2011 09:39
След снощното доразвитие на събитията и аз се успокоих, че засега няма да успеят да направят конфликта етнически и слава Богу за това!

Щастлива съм, че има разумни и мислещи хора, които успяват да овладеят низките емоции и първичните си инстинкти. Другото, което ми направи впечатление, при това приятно е, че в този случай Българите показаха удивителна единност, организираност и активност, а това е голяма стъпка към наличието на същинско гражданско общество - нещо, което отсъства у нас от много време насам.

Благодарна съм, че Бог простря ръката Си и потуши нещата преди да са взели застрашителни размери и да станат зловещи.

Надявам се, че виновникът за случилото се ще понесе адекватно и справедливо наказание от страна на институциите, отговарящи за това!

Благословен ден, Приятели! :)
цитирай
23. josarian - blagovestie, не Бог, хората го направиха.
28.09.2011 10:26
Нека не подценяваме българите...
цитирай
24. blagovestie - Нищо не подценявам,
28.09.2011 10:31
просто има и невидими сили, които действат (според мен), а и духовното е по-силно. Както се доказа и с този инцидент.

:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: blagovestie
Категория: Поезия
Прочетен: 2888341
Постинги: 1061
Коментари: 8676
Гласове: 21459
Блогрол
1. ПРАВОСЛАВЕН ИНТЕРНЕТ КУРС /ПИК/
2. Мултилинеарна Библия с множество преводи, възможност за добавяне на бележки и куп благинки
3. Християнски ресурси (на руски)
4. Речник на Стронг - цялото Писание (на руски)
5. Филмът, променящ гледната точка на "180 градуса"
6. kolibka.com - филмите, които ме ориентират и образоват
7. Още за изучаване на Словото
8. От пиле мляко
9. Християнска литература, много, на руски език
10. Предание.ру
11. Огромна библиотека (руски език)
12. Линк към Православна енциклопедия (руски език)
13. Патристика (български език) Rado76-блог
14. Православно помагало - книги на български
15. Богословие - материали на български език
16. Тълкуване на Библията - Стар и Нов Завет от Лопухин (на руски език)
17. Пермакултура - Божият начин
18. Още ресурси за изучаване на Писанията (на руски език). Библията на иврит. Есхатология, тълкувания, препратки
19. Тора и изследване (на руски език)
20. Тора и коментари, библиотека (на руски език)
21. Иврит
22. Наследството от избрания народ за всички ни (Толдот.ру)
23. ! Мултипреводна Библия само през Windows
24. Тора с различни коментари, руски
25. Другият ми блог
26. Лекции ПИК и проповеди