Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
28.12.2012 21:58 - Интернет доставчиците все пак "ще трябва" да контролират трафика на потребителите
Автор: blagovestie Категория: Новини   
Прочетен: 2042 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 28.12.2012 21:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Източник: pcworld.bg/20498_internet_dostavchicite_vse_pak_shte_tryabva_da_kontrolirat_trafika_na_potrebitelite&ref=cat Световната конференция по международните далекосъобщения WCIT-12 прие задължение за внедряване на Deep Packet Inspection системи за анализ и контрол на трафика, каквито Интернет доставчиците по света ще трябва да внедрят до 2015 г., когато споразумението трябва да влезе в сила.    

Миналия петък (14 декември) в Дубай приключи Световната конференция по международните далекосъобщения (WCIT-12) на организацията International Telecommunications Union (ITU) към ООН. Една от основните цели на въпросната конференция беше да приеме нови международни телеком регулации. Обобщенията от завършилия форум тепърва ще се правят, но едно от безспорно значимите събития бяха първите от 14 години насам поправки в документа, определящ единните принципи за регулацията на Интернет в световен мащаб. А един от най-важните аспекти на промените е приетият задължителен статут на стандарт за дълбочинен анализ на Интернет трафика DPI (Deep Packet Inspection).

 

Казано иначе, в резултат от решението, взето на WCIT-12, сега Интернет доставчиците по целия свят ще трябва да анализират не само имената на пакетите изпращани данни, но и тяхното съдържание. Това би трябвало да позволи по-лесното блокиране на компютърни вируси, но също и достъпа до сайтове, съдържащи "обекти, защитени с авторско право, вредоносна информация и противозаконно съдържание". В приетия документ е отделено сериозно внимание на възможностите за блокиране на торент трафика и свалянето на mp3 файлове в случай на нарушения на авторското право.

Според наличната информация, приетият по време на конференцията стандарт за задължително прилагане на DPI анализ на трафика трябва да влезе в сила през 2015 г. Т.е. дотогава Интернет доставчиците по света трябва да са внедрили DPI-системи в инфраструктурите си и да започнат да ги прилагат. Това начинание обаче може да се окаже сериозно финансово бреме за провайдерите, които ще трябва да инвестират значителни средства, смятат цитираните от различни онлайн източници експерти. При това много от специалистите смятат, че ефективността на DPI анализа като средство за борба с киберпрестъпността и Интернет пиратството не е особено висока, тъй като например торент-тракерите просто могат да сменят периодично метода за шифроване на трафика си, така че DPI системите да не могат да го прехващат без пренастройка.

Аналитиците смятат също, че внедряването на DPI в световен мащаб може да доведе до нарушения на личното пространство на потребителите в Мрежата, тъй като доставчикът или правителството ще могат да получават лесно достъп до информация за потребителския трафик с помощта на тези системи.

Редно е да се отбележи също, че въпреки приемането на задължителния DPI стандарт, много от участниците в конференцията WCIT-12 не са били съгласни и са критикували това решение. Сред най-активните в това отношение били представителите на Германия, които призовават "да не се стандартизират технически средства, които ще засилят контрола над телекомуникационното съдържание, ще засилят цензурата в Интернет или ще служат като препятствие пред свободния обмен на информация и идеи".

Източник на материалът: pcworld.bg/20498_internet_dostavchicite_vse_pak_shte_tryabva_da_kontrolirat_trafika_na_potrebitelite&ref=cat

Без коментар!

Само ще ви подсетя да си свалите материали, клипове и неща, които могат да станат неудобни и да изчезнат...




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gladius - Чудничко. Така Интернет окончателно ще се превърне в
28.12.2012 23:01
една добре контролирана среда.
цитирай
2. estirbg - "Само ще ви подсетя да си свалите материали, клипове и неща, които могат да станат неудобни и да изчезнат..."
29.12.2012 08:32
материалите, клиповете и нещата, които могат да станат неудобни щем не - щем зачезването им ще преживеем - лошото ще бъде, когато самите информатори ще започнат да изчезват - и решетките и смъртта са ни обещани в Новия завет - не съм песимист - само цитирам Писанието ...
цитирай
3. blagovestie - И интернет, да...
29.12.2012 10:07

цитирай
4. blagovestie - Така е, Естир!
29.12.2012 10:15
Сега ни мислят за параноици, но когато разберат, че не е било така...

Има още нещо:
трябва да запаметяваме и познаваме Писанията възможно най-добре!

Преди няколко десетилетия само, дори в България, Библията бе забранена и до нея имаха достъп малцина. Дори днес в други страни за притежанието й хората биват осъждани, измъчвани, дискриминирани, убивани.
Скоро пак ще е така...

Исус Навиев 1:8 Тази книга на закона /Библията/ да не се отдалечава от устата ти; а да размишляваш върху нея денем и нощем, за да постъпваш внимателно според всичко, каквото е написано в нея, защото тогава ще сполучиш в пътя си и тогава ще имаш добър успех.

Ефесяни 6:13 Затова вземете Божието всеоръжие*, за да можете да противостоите в злия ден и като надвиете на всичко, да устоите.

* За Божието всеоръжие - Ефесяни 6:10-18
10. Най-после, заяквайте в Господа и в силата на Неговото могъщество.
11. Облечете се в Божието всеоръжие, за да можете да устоите срещу хитростите на дявола.
12. Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, а срещу началствата, срещу властите, срещу световните управители на тази тъмнота, срещу духовните сили на нечестието в небесните места.
13. Затова вземете Божието всеоръжие, за да можете да противостоите в злия ден и като надвиете на всичко, да устоите.
14. И така, стойте препасани с истина през кръста си и облечени в правдата за бронен нагръдник;
15. и с краката си обути с готовност чрез благовестието на мира.
16. А освен всичко това вземете вярата за щит, с който ще можете да угасите всички огнени стрели на нечестивия;
17. вземете също за шлем спасението и меча на Духа, който е Божието слово;
18. като се молите в Духа на всяко време с всякаква молитва и прошение, бодърствайте в това с неуморно постоянство и молба за всички светии
цитирай
5. estirbg - Мила ми Люси,
29.12.2012 10:46
точно, когато предупреждаваме, постингите ни отиват в девета глуха, така се случи и с последния ми - "Четиво само за християни" - защо? - за да не разваляме празничния душевен комфорт на читателите. А че този мимолетен фалшив комфорт ще утежни невероятно живота на християните в близкото бъдеще, решили да следват до смърт Словото, едва ли се взима под внимание... Едва ли се съобразява, че НЯМА ВРЕМЕ и че абсолютната Библейска истина съвсем скоро ще бъде неизбежно настояще.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: blagovestie
Категория: Поезия
Прочетен: 2887660
Постинги: 1061
Коментари: 8676
Гласове: 21459
Блогрол
1. ПРАВОСЛАВЕН ИНТЕРНЕТ КУРС /ПИК/
2. Мултилинеарна Библия с множество преводи, възможност за добавяне на бележки и куп благинки
3. Християнски ресурси (на руски)
4. Речник на Стронг - цялото Писание (на руски)
5. Филмът, променящ гледната точка на "180 градуса"
6. kolibka.com - филмите, които ме ориентират и образоват
7. Още за изучаване на Словото
8. От пиле мляко
9. Християнска литература, много, на руски език
10. Предание.ру
11. Огромна библиотека (руски език)
12. Линк към Православна енциклопедия (руски език)
13. Патристика (български език) Rado76-блог
14. Православно помагало - книги на български
15. Богословие - материали на български език
16. Тълкуване на Библията - Стар и Нов Завет от Лопухин (на руски език)
17. Пермакултура - Божият начин
18. Още ресурси за изучаване на Писанията (на руски език). Библията на иврит. Есхатология, тълкувания, препратки
19. Тора и изследване (на руски език)
20. Тора и коментари, библиотека (на руски език)
21. Иврит
22. Наследството от избрания народ за всички ни (Толдот.ру)
23. ! Мултипреводна Библия само през Windows
24. Тора с различни коментари, руски
25. Другият ми блог
26. Лекции ПИК и проповеди