Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
02.03.2013 10:44 - Призив "Като един" - национален пост и молитва за България
Автор: blagovestie Категория: Новини   
Прочетен: 1638 Коментари: 1 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




Източник: pastir.org/news/8588


С Ъ О Б Щ Е Н И Е 

за ПРИЗИВ от името на радио “Глас на Истината”

за НАЦИОНАЛЕН ПОСТ И МОЛИТВА на 3 МАРТ 2013г. за БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД

 Здравейте, уважаеми радиослушатели.

Обръщаме се към всички вас от името на радио “Глас на Истината“.       Обръщаме се към всеки един от вас, който се нарича с Христовото Име, обръщаме се към всяка една Църква на Живия Бог, обръщаме се към всеки един български гражданин, който живее в България, обръщаме се към всеки един български емигрант, който живее далеч от родината си, обръщаме се към всички наши сънародници, към всеки който го боли за състоянието в което се намира България и целият български народ, сред който сме и ние.

Живеем във време, което Божието Слово – БИБЛИЯТА, описва като последно и трудно време, време преди Второто идване на Нашият Господ Бог Иисус Христос. Независимо дали човек вярва или не, всичко каквото е описано в Божието Слово – БИБЛИЯТА ще се изпълни, както са се изпълнявали и всички събития до момента от сътворението на света до наши дни, точно както са били предсказани и записани в Божието Слово.

Днес е трудно време не само за България, но целият свят е изправен пред всеобща икономическа криза, която бавно и полека поразява дори най-богатите в световен план страни. Свидетели сме на бунтове, революции в страни от северна Африка, сред арабските страни. По цялото западно крайбрежие на Африка безконтролно и без никакъв международен отзвук и намеса се извършват всеки ден пиратски набези, вземайки вече не кораби, но само живи хора за заложници. Престъпността, развратът, корупцията и мерзостта се ширят по цялата планета, както в дните на Содом и Гомор и в дните преди Ной. Страни са раздирани от национални кризи, раздирани са от бунтове, от насилия, от национална омраза един към друг. Страни биват съсипвани поради интересите на международни картели, чиито политици предават националните си интереси за “30 сребърника”.

За съжаление и църквата, която би трябвало да бъде “стълб и подпорка на Истината” е разтърсвана от противоречия, разделения, скрити нелицеприятни тайни излезли на светло и апетити за власт.

Усещането, че нито политиците, нито църквата могат да овладеят този хаос обзема малко по малко целият свят.

България е била изправяна много пъти пред трудни и съдбоносни моменти. Днес България е в един от тези съдбоносни моменти в своята многовековна история.

Обръщаме се с ПРИЗИВ към вас от името на радио “Глас на Истината“, за НАЦИОНАЛЕН ПОСТ и МОЛИТВА на 3 МАРТ 2013г. за БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. Имаме пример в Божието Слово – БИБЛИЯТА, как в трудни и съдбоносни моменти за народа на Израел, богобоязливи хора са предприемали ПОСТ и МОЛИТВА, дори призовавайки цялото общество и заедно в ЕДИНСТВО са смирявали себе си и са отправяли глас на покаяние, раздирали са сърцата си, и са просили милост за народа си от Владетелят на цялата вселена – Богът на Авраам, Исаак и Яков – Всемогъщият Бог и Наш Господ.

Призоваваме ви, всеки където е, да застанем като ЕДИН на 3 март – националният празник на България, като се обърнем към Нашият Господ Иисус Христос с цялото си сърце, с пост, с плач, и с ридание. Да дойдем с покаяние при Него. Да раздерем сърцата си, а не дрехите си, и да извикаме с целият си глас, с цялото си сърце, с целият си ум към Господа Нашия Бог за милост към България и към народа ни. Не поради нашата праведност, а защото Той е милостив и щедър, дълготърпелив и многомилостив, та дано се разкая за злото, да прости греховете ни. И дано тогава Господ поревнува за България и да се смили над народа ни.

Нека да застанем като ЕДИН на 3ти март 2013г. (тази неделя), така както заставаше Израел в съдбоносните за него моменти и Господ чуваше гласът им и не се забавяше да подейства!

И дано да Го чуем да каже:
Да! Ще направя път в пустинята, И реки в безводната земя.
(Исая 43:19)

Бог да благослови БЪЛГАРИЯ и българският народ!

Екипът на радио “Глас на Истината

Молитва за България

(от Даниил 9:1-19)

Моля Те Господи Боже, велики и страшни, Който пазиш завета и милостта Си към ония, които Те любят и пазят Твоите заповеди!

Съгрешихме, постъпихме беззаконно, действахме нечестиво, упорствахме и се отклонихме от Твоите заповеди и от Твоите наредби;
и не послушахме слугите Ти пророците, които говориха в Твое име на управителите ни и на духовните ни водачи, на бащите ни и на целия народ на страната ни.

У Тебе Господи, има правда, а у нас срам на лицето, както е и днес, у всеки българин, както у ония, които са ближни, така и у ония, които са далечни по всички страни където Си ни разпилял заради нашето  отстъпление, с което отстъпиха от Тебе.

Господи, срам на лицето подобава на нас, на управниците ни, на на духовните ни водачи, и на бащите ни, защото съгрешихме пред Тебе ,

На Господа нашия Бог принадлежат милост и прощение, защото се възбунтувахме против Него, и не послушахме гласа на Господа нашия Бог да ходим по Неговите заповеди, които ни е дал чрез слугите Си пророците и апостолите.

Да! Цяла България престъпи Твоя закон, и се отвърна за да не слуша Твоя глас; и по тази причина се изляха върху нас проклятието и клетвата написана в Словото Ти, защото съгрешихме пред Тебе.

И Господ изпълни думите Си, които изрече против нас, против нашите управници и против духовните ни водачи, като направи против нас голямо бедствие, каквото не е бивало скоро, и което се извърши над Българския народ.

Всичкото това зло, както е писано в Словото Ти, дойде върху нас; но пак не се молихме пред Господа нашия Бог, за да се върнем от беззаконията си и да постъпваме разумно според Твоята истината.

Затова Господ е бдял за това зло, и вече го е докарал върху нас; защото Господ нашият Бог е справедлив във всичките дела, които върши; и ние не послушахме гласа Му.

И сега, Господи Боже наш, Който си извел людете Си от робството на света с мощна ръка, и си спечелил за Себе Си Име каквото имаш днес, съгрешихме и вършихме нечестие.

Господи, според всичката Твоя правда, моля Ти се, нека гневът Ти и яростта Ти се отвърнат от България, Твоята България; защото поради нашите грехове и поради беззаконията на бащите ни, България и Твоите люде станахме за укор на всички, които са около нас.

И сега чуй, Боже наш, молитвите на слугите Ти и молбите им, и заради Тебе, Господи, осияй с лицето Си върху запустелите Си светилища.

Боже мой, приклони ухото Си и послушай; отвори очите Си и виж опустошенията ни, погледни на Твоите люде, които се наричат с Твоето Име; защото ние принасяме прошенията си пред Тебе, надявайки се, не на нашата праведност, а на Твоето велико милосърдие.

Господи, послушай!
Господи, прости!
Господи, дай внимание и подействай!

Да не закъснееш, заради Себе Си, Боже мой,
защото Твоето Име се призовава над цяла България и над Твоите люде!

В Името на Твоят Единороден Син и Наш Господ Иисус Христос Ти се молим и посмяхме да попросим всичко това Святи и Всемогъщи Отче !
АМИН


Източник: pastir.org/news/8588


2 Летописи 7:14-15
14. и /ако/ народът Ми, който се нарича с Моето име, се смири и се помоли, и потърси лицето Ми, и се отвърне от нечестивите си пътища, тогава ще послушам от небето, ще простя греха му и ще изцеля земята му.
  15. Сега очите Ми ще бъдат отворени и ушите Ми внимателни към молитвата, която се принася на това място.Амин!





Гласувай:
9



1. mariniki - споделям...
02.03.2013 14:22
да застанем като един... с пост, сълзи и молитва...
Той ще ни чуе...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: blagovestie
Категория: Поезия
Прочетен: 2887919
Постинги: 1061
Коментари: 8676
Гласове: 21459
Блогрол
1. ПРАВОСЛАВЕН ИНТЕРНЕТ КУРС /ПИК/
2. Мултилинеарна Библия с множество преводи, възможност за добавяне на бележки и куп благинки
3. Християнски ресурси (на руски)
4. Речник на Стронг - цялото Писание (на руски)
5. Филмът, променящ гледната точка на "180 градуса"
6. kolibka.com - филмите, които ме ориентират и образоват
7. Още за изучаване на Словото
8. От пиле мляко
9. Християнска литература, много, на руски език
10. Предание.ру
11. Огромна библиотека (руски език)
12. Линк към Православна енциклопедия (руски език)
13. Патристика (български език) Rado76-блог
14. Православно помагало - книги на български
15. Богословие - материали на български език
16. Тълкуване на Библията - Стар и Нов Завет от Лопухин (на руски език)
17. Пермакултура - Божият начин
18. Още ресурси за изучаване на Писанията (на руски език). Библията на иврит. Есхатология, тълкувания, препратки
19. Тора и изследване (на руски език)
20. Тора и коментари, библиотека (на руски език)
21. Иврит
22. Наследството от избрания народ за всички ни (Толдот.ру)
23. ! Мултипреводна Библия само през Windows
24. Тора с различни коментари, руски
25. Другият ми блог
26. Лекции ПИК и проповеди