Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
07.06.2011 13:12 - Малко “твърда храна” за християните и за тези, които се мислят за такива
Автор: blagovestie Категория: Видео   
Прочетен: 6462 Коментари: 16 Гласове:
18

Последна промяна: 07.06.2011 13:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
 
 


www.bibliata.tv/video/5c381d0c55fffb6/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D1%8F%D1%82%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

Няма и 70 минути, за тези, които ще намерят и посветят от времето си, след които ще разберете (за себе си) дали сте библейски християни или просто мислите, че сте такива.

Пламен Петров – човекът, който смъмря демоните, които товарят и препъват живота ни чрез Господ, и носи факлата Му.

Много от споделеното сте срещали в други моменти от живота си, дори в други учения и различни философия. Нищо ново под слънцето. Ще се изненадате колко лесно участваме, волно или неволно, заставайки на силата на мрака, опълчвайки се срещу Бог, дори когато искаме да Му служим и дори смятаме, че го правим.

Бъдете благословени в името на Исус Христос! Единствения Път към Бога. Който заплати за всеки от нас със Собствената Си кръв. Който чака просто да поискаме с вяра освобождението си, както и всяко благословение, което е приготвено лично за всеки от нас.


ПП: И аз зная, че ще разсърдя много хора, ако изобщо си направят труда да изгледат проповедта... Бих се радвала на всяко мнение. На всяка осъзната и аргументирана реакция :))

 




Гласувай:
18



Следващ постинг
Предишен постинг

1. borjanmljakov - Блогерката благовестие е превъртяла напълно.
07.06.2011 13:51
.
цитирай
2. blagovestie - Това ли ти е аргументираната позиция?
07.06.2011 13:58
Страхотно...

:))
цитирай
3. pevetsa - Поради факта, че не съм добър в теологията, а и че всичко намирам в Моята книга-Библията, ще цитирам моята глава, и любимият ми автор.
07.06.2011 14:10
Яков 3
1 Братя мои, не ставайте мнозина учители, като знаете, че ще приемем по-тежко осъждане.
2 Защото ние всички в много неща грешим; а който не греши в говорене, той е съвършен мъж, способен да обуздае и цялото тяло.
3 Ето, ние туряме юздите в устата на конете, за да ни се покоряват, и обръщаме цялото им тяло.
4 Ето, и корабите, ако и да са толкова големи, и се тласкат от силните ветрове, пак с твърде малко кормило се обръщат на където желае кормчията.
5 Така и езикът е малка част от тялото, но много се хвали. Ето, съвсем малко огън, колко много вещество запалва!
6 И езикът, тоя цял свят от нечестие, е огън. Между нашите телесни части езикът е, който заразява цялото тяло и запалва колелото на живота, ни, а сам той се запалва от пъкъла.
7 Защото всякакъв вид зверове, птици, гадини и морски животни се укротяват и укротени са били от човечеството;
8 но езика никой човек не може да укроти; буйно зло е, пълен е със смъртоносна отрова.
9 С него благославяме Господа и Отца, и с него кълнем човеците създадени по Божие подобие!
10 От същите уста излизат благословение и проклетия! Братя мои, не трябва това така да бъде.
11 Изворът пуща ли от същото отверстие сладка и горчива вода?
12 Възможно ли е, братя мои смоковницата да роди маслини, или лозата смокини? Така също не може солена вода да дава сладка.
13 Кой от вас е мъдър и разумен? Нека показва своите дела чрез добрия си живот, с кротостта на мъдростта.
14 Но ако в сърцето си имате горчива завист и крамолничество, не се хвалете и не лъжете против истината.
15 Това не е мъдрост, която слиза от горе, но е земна, животинска, бесовска;
16 защото, гдето има завист и крамолничество, там има бъркотия и всякакво лошо нещо.
17 Но мъдростта, която е отгоре, е преди всичко чиста, после миролюбива, кротка, умолима, пълна с милост и добри плодове, примирителна, нелицемерна.
18 А плодът на правдата се сее с мир от миротворците.
цитирай
4. blagovestie - Съвсем на място
07.06.2011 14:14
и много точно, Алекс!

Благодаря ти и бъди благословен - ти и домът ти! :)
цитирай
5. sunn - Пътят е в нас и ние в него - вяра, на...
07.06.2011 14:30
Пътят е в нас и ние в него - вяра, надежда, любов, живот ...
Пожелавам ти с цялото си сърце, много светлина, здраве, щастие и радости от обичта и любовта към любимите ти хора и от техните обич и любов към теб blagovestie ! :)
цитирай
6. blagovestie - Слънчо,
07.06.2011 14:35
ти винаги си положителен и добронамерен. А пожеланията (благословенията) притежават огромна сила. Да ти бъде, приятелю - светлина, любов, вяра, надежда, здраве - на теб и всички, които обичаш!

Благодаря ти от душа! :))
цитирай
7. henzelski - Виж сега,
07.06.2011 18:58
70 минути са прекалено много за мен, пък макар и да са само приблизително толкова... :)) Въздишка. Никога не бъди толкова откровена публично, Люси! Той забавя, но не забравя. Не споменавам напразно името Му, застраховам се... :)

Пожелавам ти Лека вечер! С усмивка... :)
цитирай
8. blagovestie - Едва ли ще успея да изпълня това:
07.06.2011 19:05
"Никога не бъди толкова откровена публично, Люси!" :)))

Не се научих досега и едва ли ще правя опити на моята възраст, хахаха.

Не разбрах кое ти се стори "непростимо" ;)))
Но ако някой го изгледа, със сигурност ще отреагира. Особено предвид предстоящата Черешова задушница например.

Май повечето хора обаче ми свикнаха. Ще съм благодарна, ако просто помислят и боравят по-мъдро и внимателно с думите и действията си. С енергията. Със силата, която им е предоставена. С Бог.

Лека вечер и на теб, Краси! С много усмивки :))))
цитирай
9. morningstar1 - Добра проповед...
08.06.2011 05:56
...и много разобличителна. Дано повече хора изгледат това и направят преценка на себе си и делата си.

Радвам се, че сърцето ти гори за Бог и Словото Му!
Бог да те благослови във всичките ти пътища. :)))
цитирай
10. blagovestie - Амин, morningstar1.
08.06.2011 09:08
Благодаря! Че изгледа и оцени.

Ндаа, винаги ни идва като твърда храна това, което не е лесно смилаемо и удобно. Всъщност май всичко извън благословенията ;))

Дано повече хора биват докосвани и обновявани...

Изобилни благословения и за теб и домът ти! :))
цитирай
11. galinpetkov - Глупости!
29.06.2011 14:14
Пълни фантасмагории. Като агностик ви казвам, че нито Библията, нито Корана, нито Шиви, Буди и т.н. не са истински. Че има сила, има. Ама надали й се занимава с нас. Вие бихте ли се грижили за бактериите си?
цитирай
12. blagovestie - Здравей, Галине! :)
29.06.2011 14:26
Като агностик ти ми даваш своята гледна точка. Както аз съм направила като вярваща :)

Може би основната ни разлика се състои в това, че аз разграничавам хората от бактериите. Разбирам асоциацията ти и наистина има прилики. Само че хората са много по-ценни.

За мен Библията си е съвсем истинска и когато я чета в мен настъпват промени. Била съм свидетелка на чудеса, така че имам лична опитност с духовния свят. Друг е въпросът какво се случва, когато се отдалечим от Бог. Или когато изобщо Го отричаме. Затова пък имаме свободата. Да вярваме или не.

В моя живот винаги съм била обгрижвана от Бог. Винаги! Не ме е изоставял дори когато аз съм изоставяла Него. Представяш ли си? Не се отказа от мен, когато бактерията забрави за Този, който я е създал и се грижи за нея :)))

Благословен ден, Галине! Вярвам, че Господ има план за всеки от нас. И едва ли те е пропуснал щом все пак влезе именно при мен (моя ник) и въпреки агностицизмът и атеизмът ти, търсиш. Защото определено търсиш, без значение дали го правиш осъзнато или не. Очаквай изявата Му. Рано или късно ще се прояви и в твоя живот. Най-вероятно точно когато имаш истинска нужда...
цитирай
13. pentecost - Интересно
04.07.2011 22:39
И аз следя Пламен Петров, почти всяка седмица присъствам и на онлайн богослуженията му. Както и да е, този материал за проклятията го знам, има и други подобни също. На моя блог имам поместени малко материали по въпроса, включително и молитва за разрушаване на проклятия, ако ти е интересно можеш да се поразровиш. Радвам се, че толкова много хора са прочели твоя пост, дано поне една част са погледнали и видеото. Хубаво е да се благовества и проповядва Божието царство и най-вече да се показва нагледно чрез дела, както е правел и самият Исус. Хубав ден, бъди благословена!
цитирай
14. blagovestie - И ти бъди благословен/а,
05.07.2011 11:09
pentecost :))

И, наистина, дано успяваме да показваме Христос чрез дела, най-трудната част!
цитирай
15. bojiislujitel - Изгледах филма-за мене наистина ...
25.07.2011 03:24
Изгледах филма-за мене наистина имаше неща които не ми бяха известни по отношение на циганите и благодаря за тази информация. Просто никога не съм изследвал как точно живеят и какво вършат-в това отношение е потресаващо, но не повече от това, което да кажем вършат Хаитяните...
Но-що се касае до "твърда храна"-такава в този филм изобщо нямаше!! Напротив-показано е само мляко. Ако желаете да говорим за твърда храна-като начало погледнете блога на който представям и млечна и твърда храна, запознайте се с някои уроци и после сравнете този филм с тях-ще видите очевидната разлика. Брата Пламен знае нещичко от Библията, но далече не това, което трябва да знае след като се е обявил за пастир. При това-брата не пази Закона на Бога-на кого служи тогава? И ако на някои им изглежда в такъв случай, че между него и тези за които говори има голяма разлика-всъщност няма! Те вършат пагански дела омразни на Бога-нима той не? Но ако някой се съмнява-веднага мога да представя разликите между това, което изповядва брата Пламен и Библията-без ама никакъв проблем! И от кога Бог гледа на лице? Какво пише в Библията-не пише ли, че Бог гледа на всички хора от всички народи които му се боят-какво означава това? Съвсем просто е-началото на всяка мъдрост е страх от Бога и след като намери човек, кой е Господ -започва да се бои и търси как да изпълни всичко, което е заповядал-къде ще избяга човек от Бога, който съсипа целият свят и остави само Ной и неговите? И светът живее не поради синовете на Ной-но поради Ной-защото само той се намери праведен в очите на Бога от цялата земя!!
Но-както вече споменах-заповядайте на блог: http://bojiislujitel.blog.bg
и порпочетете-после ще говорим пак, ако някой желае. Бих се радвал да обсъдя всичко от Библията и с брата Пламен-ако наистина е убеден, че служи на Бога-ще дойде!...
цитирай
16. blagovestie - Здравей, Божий служител :)
25.07.2011 09:44
Това, което се казва в този филм за ромите - важи за всички нас, защото при гледачки, екстрасенси и ходжи е пълно и с хора, които си мислят, че вярват в Бога. Редовно чувам майки, които обиждат децата си. И на мен ми се е случвало спрямо моите собствени - не точно клетви, но и глупава постъпка, която те изкара от нерви, може да те подтикне да изречеш куп излишни думи.

Всички знаем какво става по Гергьовден. Знаем колко хора си правят курбани, мислейки, че именно на Бог принасят заместителна жертва. Затова постнах темата. Всеки ден се празнува празник на някой светия. Всеки ден хората идолопоклонстват без дори да подозират.

Не възнамерявам да влизам в полемики относно проповедите и служението на Пламен Петров. Лично аз намирам в проповедите му достатъчно богата храна, а начинът, по който ще я приема и ще ми послужи, зависи изцяло от мен и от Божията воля, от Святия Дух в мен - доколко простор съм му дала и му давам. Иначе той едва ли знае за моят блог, така че няма и да разбере за предизвикателството, което му отправяш, братко :))

Доктриналните спорове ме изморяват, тъй като се старая да избягвам фарисейщината, а и имам доста неща за очистване в моя си живот, много още да уча. Старая се да отсявам нужното и то да ми е полезно.

Благодаря ти за вниманието, ще погледна при теб, когато имам нужното време да прочета внимателно. Бог да те благослови и води чрез светлината Си! :))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: blagovestie
Категория: Поезия
Прочетен: 2887983
Постинги: 1061
Коментари: 8676
Гласове: 21459
Блогрол
1. ПРАВОСЛАВЕН ИНТЕРНЕТ КУРС /ПИК/
2. Мултилинеарна Библия с множество преводи, възможност за добавяне на бележки и куп благинки
3. Християнски ресурси (на руски)
4. Речник на Стронг - цялото Писание (на руски)
5. Филмът, променящ гледната точка на "180 градуса"
6. kolibka.com - филмите, които ме ориентират и образоват
7. Още за изучаване на Словото
8. От пиле мляко
9. Християнска литература, много, на руски език
10. Предание.ру
11. Огромна библиотека (руски език)
12. Линк към Православна енциклопедия (руски език)
13. Патристика (български език) Rado76-блог
14. Православно помагало - книги на български
15. Богословие - материали на български език
16. Тълкуване на Библията - Стар и Нов Завет от Лопухин (на руски език)
17. Пермакултура - Божият начин
18. Още ресурси за изучаване на Писанията (на руски език). Библията на иврит. Есхатология, тълкувания, препратки
19. Тора и изследване (на руски език)
20. Тора и коментари, библиотека (на руски език)
21. Иврит
22. Наследството от избрания народ за всички ни (Толдот.ру)
23. ! Мултипреводна Библия само през Windows
24. Тора с различни коментари, руски
25. Другият ми блог
26. Лекции ПИК и проповеди